Nadpis...

Čokoládová masáž je královnou všech relaxačních masáží!!!

Čokoláda obsahuje feniletylamin, který způsobuje dobrou náladu.
Teobromin, který uvolňuje cévy a snižuje krevní tlak.
Vápník a hořčík, který příznivě ovlivňuje napětí organismu.
Čokoláda nabuzuje tělo a ducha.

HISTORIE

Slovo čokoláda pochází z aztéckých slov xocolli (hořký) a atl (voda).
Už staří Májové pěstovaly kakaové boby jako pochutinu, které  přisuzovali afrodiziakální účinky.
Aztékové věřili též v afrodiziakální působení čokolády. Čokoláda byla určena hlavně pro vládnoucí vrstvu. Snažili se chuť tohoto hořkého nápoje různě upravovat, a proto do něj  přidávali vanilku pro zjemnění nebo chilli pro zvýraznění chuti.
Kakaové boby se používaly také jako platidlo.
Do Evropy se čokoláda dostala v 16.stol. díky španělskému dobyvateli Hernandovi Cortézovi, který přistál u mexických břehů a moc mu zachutnala. První továrna na čokoládu byla v Holandsku v roce 1815. V dnešní době patří mezi čokoládové velmoci Belgie, 3výcarsko a Holandsko.
ÚČINKY MASÁŽE

Významně tonizuje a vyhlazuje pokožku
Zabraňuje stárnutí, pokožka se zbavuje šupin, vrásek a odumřelých buněk.
Pomáhá proti celulitidě.
Čokoláda přináší pokožce  velké množství vitamínů koenzymů, minerálů a ntioxidantů.
Příznivě působí na kardiovaskulární systém.
Působí proti stárnutí.
Blahodárně působí na krásu a dobrou náladu.

POSTUP MASÁŽE

Relaxace
Masáž těla s olejem
Kávovo-pomerančový peeling
Čokoládová jemná masáž
Čokoládový zábal
Relaxace se zábalem a lávovými kameny
Očištění klienta

KONTRAINDIKACE /KDY MASÁŽ NENÍ VHODNÁ/
-při zánětech v těle
-při infekčních onemocněních
-při vysokém krevním tlaku
-při alergii na některou složku procedury
-v těhotenství
-při kožních problémech